11 de novembre 2014

Fantàstida



El club de Fantàstida visita l’escola.

A l’octubre,  en Josep i l’Olga del club Fantàstida,  van venir a explicar-nos   com és aquest club  de lectura  i engrescar-nos a participar-hi.

En Josep i l’Olga van venir de la biblioteca Joan Ruiz i Calonge a presentar-nos el club de lectura Fantàstida de la biblioteca de Santa Eulàlia de Ronçana.
Per fer-ho, en primer lloc ens van explicar  la història del seu club, aquest club va començar creant un petit mapa amb la frontera entre el nostre món i el de la fantasia, en el món de la fantasia hi ha diferents continents habitats per criatures fantàstiques.
Els membres del club sempre es veuen els dijous per llegir tota mena de llibres fantàstics. Per ser un autèntic membre del club has  de passar unes proves de lectura i ser acceptat per la resta de membres, un cop ets acceptat has d’arrencar l’espasa d’Excalibur o de fantasia i llavors podràs escollir un sobrenom o avatar.
Després ens van  presentar uns quants llibres de temàtica policíaca que s’estan llegint  al club:  “Els guardians de somnis”, “l’àvia Gàngster”, “Això és un secret que només sé jo” i “ Jo, Elvis Riboldi” i ens van convidar a formar part del club.
Per acabar, ens van donar uns caramels que a dins portaven un pergamí amb una cita que ens convidava a llegir, per exemple:
Si aprop de la biblioteca teniu un Jardí ja no faltarà de res” Ciceró.
És un bon llibre aquell que s’obre amb expectació i es tanca amb profit” Amos Bronson Alcott, pedagog i escriptor americà.