14 de març 2016

Museu de la xocolata i Parlament



El 15 de febrer, tots els nens i nenes de 5è de l’Escola Ronçana, vam visitar el museu de la xocolata, a Barcelona.
Vam anar amb autocar, amb tres mestres: la Sònia, la Laura i la Iolanda. Quan vam arribar ens vam dividir en dos grups, 5èA i 5èB. Vam començar fent el taller de figures. Primer de tot ens van explicar l’origen del cacau, d’on prové, els països on està el cacau, tipus de xocolata, etc. Després de tota l’explicació ja vam començar el taller, on havíem d’escollir en motlle d’un animal, i posar-li xocolata desfeta per dins, i deixar-lo al congelador, perquè es solidifiqués. Després del taller vam entrar al museu, per observar el munt de figures totes fetes de xocolata.

Després vam anar al Parlament de Catalunya on ens van explicar moltes coses. El Parlament el composen 135 diputats i diputades. El Parlament abans era un arsenal d'armes on els soldats guardaven totes les armes.Després el van transformar en un palau perquè quan els reis d'Espanya visitessin Barcelona tinguessin un lloc per viure, però a la reina no li agradava, així que el van transformar en un museu d'art. Després d'uns quants anys van traslladar el museu a un altre lloc i van fer el primer Parlament escollit democràticament (o sigui, escollit per la gent). Més tard Franco, que va guanyar la guerra civil, va saquejar i cremar l'interior del Parlament. Es va quedar així fins que Franco va morir al 1975. Llavors es va a tornar a refer el Parlament que és com el coneixem avui dia. 
Com veieu, vam aprendre moltes coses.

Quan vam tornar a l’escola, la mestra ens va donar la figura de xocolata del taller i una xocolatina de regal, i a més a més una invitació per anar gratis al Museu quan vulguem.




Alex Candela i Josep Navajas