05 de desembre 2007

Caminem per Palaudàries

Indicadors del PR-34, que és un camí circular que surt de l'església de LLiçà d'Amunt.

El passat divendres 30 de novembre vam anar d’excursió a Palaudàries. Primer vam anar amb autocar fins a un restaurant que es diu “La Vall”. Allà vam seguir a peu per un camí que ens va portar a Palaudàries. Pel camí ens vam fixar en el que anàvem trobant i ho apuntàvem en un full perquè després poguéssim recordar el que havíem vist. Vam trobar arbres, arbustos, pinyes, fulles de diferents formes, fruits de tardor, bolets, plantes aromàtiques, aigua (força bruta, per cert), ... Pel camí vam veure també la creu de Baduell, que és una creu que marca el camí antic que feien els pastors amb el seu bestiar.
També vam veure senyals de camins per fer a peu, seguint aquells camins podies arribar força lluny, per exemple a Sant Celoni. Els senyals indicaven: Palaudàries, torrent de can Paiaigua, Abrera, Sant Celoni, ... Al torrent de can Paiaigua vam esmorzar i després vam continuar el camí fins arribar a Palaudàries. A Palaudàries hi ha una masia i una església. Quan vam arribar el Ramon ens va explicar que aquells edificis tenien més de mil anys.
També ens va dir que per aquell bosc on havíem passat hi volen fer el quart cinturó, que és com una autopista pels cotxes, però la gent no ho vol perquè és un lloc molt bonic.

........ Adrià Brau ...................