10 de novembre 2008

Espectacle de titelles: "Manologías"

El dijous 30 d’octubre, els nens i nenes de cinquè i de sisè vam anar a la l’Aliança de Lliça d’Amunt per veure el grup “La Santa Rodilla”, que va fer el seu espectacle titulat “Manologias”.

Als fulls d’informació sobre aquest espectacle hi diu: “l’espectacle consta de diferents escenes breus, de vegades còmiques, altres vegades reflexives i sempre poètiques. Temes universals com l’amor, els mites, el bé i el mal, l’ànsia de creació i la llibertat són tractats amb rigor, precisió i alhora frescor.

A través de les seves mans, de diverses parts del cos i d'uns pocs objectes (pilotes de ping-pong, globus, flors, petites tel·les), els titallaires construeixen personatges i breus històries de somnis, imaginacions, frustracions i esperances.

“Manologías” és un espectacle que combina la tècnica del mim amb l’expressió corporal de mans, dits, braços, cap,…”

Els actors o titellaires d’aquesta història van ser: Renato Curci, Roberto White i Ana Santacruz. Tots ells són actors de la companyia de “La Santa Rodilla”. Aquesta companyia es va fundar l’any 2004 a Lima (Perù). L’autor i director de l’espectacle que vam veure es diu Hugo Suárez.

El que més em va agradar d’aquesta sortida va ser la serp que va fer en Renato Curci al final de l’espectacle. Això ho va fer perquè un noi li va preguntar:

- Saps fer més coses amb les mans?

En Renato Curci va fer la serp i ens va explicar com es feia. També va explicar que amb molts pocs elements podem fer una creació molt important, podem fer teatre o crear una situació.

.......... Albert Villar ..............


Noies i noies de Cicle Superior a L'Aliança de Lliçà d'Amunt.

Els alumnes de Cicle Superior de l'Escola vam anar al teatre a veure un espectacle de titelles. Les titelles eren les mans dels tres actors. Vam veure com les tres persones feien formes amb les seves mans i tot va ser molt bonic.
Quan va acabar l'espectacle, ens van deixar preguntar i una nena va dir si ens podien ensenyar a fer alguna forma. Ens van mostrar la forma de serp i a tothom li va agradar, va ser molt interessant.
Normalment anem al teatre a Granollers, però aquesta vegada vam anar a l'Aliança de Lliçà d'Amunt.
............ Oscar Garcia ...............................................