29 d’octubre 2013

PRIMERES IMPRESSIONS DEL CURS

Quan l'alumnat es fa gran,  es generen moltes expectatives sobre allò que representa i es farà el darrer curs a l'escola. Veiem algun exemples...


Sembla ahir que vam començar l’escola i ara ja som els més grans. Tots els cursos ens han  passat volant, però volem que l’últim vagi molt a poc a poc per gaudir-lo  hora a hora, minut a minut, segon a segon, ... perquè sigui un record per tota la vida.
Ma. del Mar


Aquest any ja som a 6è i ens estem preparant per l’institut. És  l’últim curs a  l’escola i per això ens hem d’esforçar molt. Ara ja som els més grans i per això hem de fer les coses sols i correctament, ajudar al professor i als companys més petits.
Enric 


Quan penso que som a l’escola des de que érem uns bebès em venen molts records. Però ara ja tenim 11 anys i en portem 8 a l’escola. El curs que ve,  a l’institut, que no serà gaire fàcil.
Ens estan preparant per anar a l’institut  i estic segur que allà no serà com a l’escola. Però en general  penso que si ens espavilem una mica  a tots ens anirà molt bé a l’institut.

Oriol 

Aquest curs ens estem esforçant encara més del que ens hem estat esforçant  tots els cursos que hem anat passant. Quan siguem a l’institut ens en recordarem de tots els professors que ens van ensenyar i ajudar en les coses que ens costaven.
Però el millor de l’institut és que coneixerem  molta més gent i més professors,  i algun dia recordarem tots aquests moments tan especials que hem passat a l’escola.
Aleix 



Aquest any som nosaltres els periodistes de l’escola. Els encarregats d’anunciar les “notícies” que passen a l’escola, i tot això ho anunciem al Cargol Noticiari, que surt a la televisió de Sta. Eulàlia,  Canal SET i al full informatiu imprès en paper. També al bloc de l’Escola Ronçana, El Cargol Digital CS.
Pol  


Durant aquest curs haurem de preparar-nos per l’institut. També farem el Cargol Noticiari de l’escola, que és el noticiari de tota l’escola i surt per Canal SET. Després de veure tots els nostres companys fer-ho, ara ens toca a nosaltres. També ens hem de portar bé, perquè el petits aprenen de nosaltres i els hem d’ensenyar a portar-se bé.
Jana


Aquest curs és l’últim a l’escola  i a 6è no hi ha cap alumne nou , som els mateixos, però si que hi ha canvis amb els professors. Ara ja no tenim la Merche a Naturals, ara tenim  l’Amàlia; i tampoc no tenim el Jordi Sala a Anglès, ara tenim  la Yolanda. Els altres són els mateixos.
Lara 


Aquest curs som els periodistes de l’escola, ens tocarà sortir per Canal SET televisió explicant les notícies que passen a tota l’escola. Així la gent que és a casa seva mirant la tele podrà saber què fem a l’Escola Ronçana.

Lara 

Ja és l’últim any que estem aquí, serà difícil no recordar tots els moments que hem passat amb els altres companys/es de l’escola. Per altra banda hem d’aprofitar aquest any i intentar donar una imatge bona de nosaltres, perquè els altres cursos en prenguin exemple.
Aina 

Ja són grans, els de 6è l’any que ve ja no estaran a l’escola. S’ho han passat bé però ara toca treballar,  no faran apadrinament lector però es seguiran veient amb els seus fillols. Ara hauran de participar a Sant Jordi, el comiat, el cargol noticiari  i el canal 7... s’ho passaran molt bé.   
Llenç 

Han canviat coses a la escola, ja no fem fila a fora, entrem directes a la nostra classe, tampoc farem l’apadrinament lector, però durant el curs prepararem contes i balls pels  més petits.
Sergi 

L’any passat els nostres fillols ens van fer una obra de teatre i nosaltres els vam explicar un conte. Aquest any nosaltres podríem fer una obra de teatre o explicar un conte, cantar-los una cançó per final de curs...
Ainhoa 

Un altra activitat que farem a 6è serà sortir al Canal Set, que es la televisió de Santa Eulàlia. Jo he vist un  informatiu on  surt un nen i una nena de 5è o 6è i un presentador els hi fa preguntes sobre l’escola Ronçana i els colors de la festa major. Em fa molta il·lusió fer aquest any el cargol noticiari perquè ens graven i molta gent veu les nostres noticies.
Carles 


Ja sabeu que a 6è es fan màquines extraordinàries  amb objectes i materials elèctrics, aquests aparells resulten molt divertits, ja que són invents interactius, i ens fan desenvolupar la ment i la traça mecànica.
Ignasi 

Aquest curs els de sisè serem els periodistes del cargol noticiari, explicarem les excursions, les colònies, les festes de l’escola etc... El cargol noticiari digital és una web per veure documents i fotografies. S’expliquen les excursions, les colònies, les festes de l’escola... Els de sisè potser explicarem què fan tots quan se’n van d’excursió.
Sara 

El cargol noticiari ja té vint anys, va començar l’any 1992 i hem estat col·laborant amb el canal set per informar els fets que passen l’escola i al seu entorn.
Carlos 

Aquest any, els de 6è farem de periodistes del Canal Set: ens gravaran i quan puguin ho penjaran a la web del Canal Set, així les persones no ho han pogut veure per la televisió, doncs ho podran mirar a la web del Canal Set.
Alba