11 de febrer 2014

ESCRIPTORS A L'ESCOLA: L'Eulàlia canal ha visitat l'escola




El dimarts vint- i- vuit de gener va venir l’Eulàlia Canal,  autora d’Un petó de mandarina” un llibre que ens vam llegir al primer trimestre, a l’escola per respondre unes preguntes que li havíem preparat.
 

En primer lloc ens va explicar com es  fa un llibre, més tard li vam fer totes les preguntes que teníem preparades. Li vam fer dos tipus de preguntes, unes sobre la seva vida i unes altres sobre el llibre que ens vam llegir.

El que més ens va agradar és com ella feia els llibres, perquè ella només escriu sobre allò que li agrada, si no li agrada una cosa i se sent obligada no es queda tranquil·la.

EDUARD M.
 





Feia dies que esperàvem a l’Eulàlia. El temps que vam estar esperant es va fer molt però que molt llarg. Quan va arribar el dia li vam fer preguntes i ens les va contestar amb molta amabilitat.

XAVI H.

Portada del llibre que hem llegit

Per a fer un llibre cal començar imaginant la història, és a dir,  pensar què passarà, quins personatges seran els protagonistes, com es diran i, si veus que no té emoció la has de deixar. Després  has d’escriure-la. Quan has acabat, has de repassar el text,  pots deixar que algú la llegeixi per veure com sona.

 Si ets un escriptor/a conegut/da  pots presentar el llibre a una editorial, allà se’l llegeixen i et truquen per dir-te si és bo o no. Llavors es tria un il·lustrador pel llibre i finalment el llibre es publica.

A mi m’ha agradat molt que vingués a explicar-nos com era la vida d’una escriptora, és molt interessant.

AINA A.


Tot sisè li vam fer un regal, un dibuix d’una olivera, el símbol de la pau.
AINHOA O.
 





Un petó de mandarina ens ha agradat molt, perquè es basa en una historia d’amor i drama que passa a un grup de nois semblant a nosaltres.  


 







És  una preciosa historia d’amor, però el que més ens ha agradat ha sigut que en Tavi ha demostrat que la gent pot experimentar grans canvis a la vida, que has d’esforçar-te si vols aconseguir una cosa, com en Tavi que al principi  era un nen que tenia por d’expressar el que sentia per la Vanina però al final ho va aconseguir gràcies a ser valent i a esforçar-se, per l’amor que tenia cap ella. En moltes ocasions ha estat com si  ho visquéssim nosaltres.

Els nens i nenes de sisè.