25 de febrer 2013

Visita al Parlament i al parc de la Ciutadella

El divendres 15 de febrer vam anar al Parlament de Catalunya situat el parc de la Ciutadella. L’ autocar ens va deixar al parc de la Ciutadella i vam anar caminant fins al Parlament, on ens va rebre la Montse, la senyora que ens va guiar la visita. Al cap d’una estona vam entrar i el primer que vam fer va ser anar a la sala de Sessions, on es reuneixen els 135 diputats cada  15 dies per fer noves lleis. Ens va explicar la història del Parlament i com funciona. L’edifici del Parlament era un antic arsenal on hi guardaven les municions, les bombes, les armes... Després vam veure el saló Gris, el saló Rosa, el saló dels Canelobres i la rotonda, on hi havia un quadre d’Antoni Tàpies. Tot seguit, ens van donar un quadern d’activitats, un llapis del Parlament i un suport per dibuixar.

Després vam anar a fer una volta pel parc de la Ciutadella i vam veure l’ estàtua de Joan Prim, que és una estàtua eqüestre. També vam veure l’estàtua titulada Desconsol, de Josep Llimona; vam veure un mamut de formigó i ens vam fer unes quantes fotos davant del mamut.  A continuació, vam entrar a un hivernacle amb tot de plantes que necessiten poca llum, i després vam veure el museu de geologia, l’institut  i l’església.

Finalment vam anar a la platja a dinar i a jugar a una piràmide de cordes i un gimnàs a l’aire lliure, on hi havia gent fen esport. Després vam marxar i vam veure l’hospital de polseres vermelles, l’hospital del Mar. Ens va venir a recollir l’autocar i vam marxar a l’escola.
ENS HO VAM PASSAR MOLT BÉ!!!!!!!

Jana Vilar Cot