23 de novembre 2013

SORTIDA AL MUSEU DE LA CIÈNCIA I LA TÈCNICA DE CATALUNYA

El passat dia, 20 de novembre ,els nens de 6è van anar al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, a Terrassa i es van ficar a la pell dels científics fent diferents experiments .



El mètode científic consisteix en cinc passos

1.- Observar.
2.- Formular una hipòtesi.
3.- Experimentar.
4.- Contrastar les hipòtesis.
5.- Redactar i exposar una teoria .
En primer lloc van investigar si els xiclets tenien sucres i en quina quantitat . Van pesar els xiclets en una balança de precisió, a continuació van mastegar els  xiclets fins que es van quedar sense gust .
Després van tornar a pesar els xiclets , tots pesaven menys que al principi: el pes que havien perdut eren els sucres que havien afegit per donar-los color i gust .
En segon lloc van observar com una anella s’entortolligava a una cadena penjada a dos dits de la mà. Gràcies a la força de la gravetat  l’anella girava i es feia un nus .
La tercera experiència era per observar la densitat dels materials. La densitat és  la relació entre la massa dels objectes i el volum que ocupen.
Per saber la densitat d’un material  primer el van pesar , més tard van omplir un recipient amb una mica d’aigua, després van posar el cilindre de metall dins del recipient i l’aigua va pujar de nivell  i van saber el volum que ocupava el cilindre, amb una fórmula van comprovar la densitat del magnesi, alumini, coure i plom .
Finalment van fer petites exploracions òptiques .
Un cop van sortir del museu , van anar al parc de la Vallparadís a dinar i a jugar una estona . Molts d’ells pensen que els ha agradat molt l’excursió, altres ja saben que demanar als reis .

Alex C., Míriam C., Carlos C i  Ariadna F. 6è B