De
l’aparellament
fins que el pollet surt de l’ou
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGW4ovh2B6N-KEKB6tFuI_AZpTo4ApuhoCv3botADUoyWivg0DzesnYOPndFrRcvvfNEDz1IjrWJwLRbsxOGrWG4ekhrGMr9snHVpoRk8tFpHcdPXNPccz5sCIC8rb4iD7AKWZ307TZt0/s1600/2014-02-19+14.07.57.jpg)
La gallina, quan
s’aparella amb el gall, pondrà ous
fecundats (l’òvul queda fecundat per l’espermatozoide).
Llavors la gallina cloqueja fort, pon un
ou cada dia, durant deu dies, i s’asseu sobre els ous per mantenir-los calents (els incuba). L’embrió
que creix dins de l’ou s’alimenta de la clara i la lloca gira els ous amb el bec perquè
l’escalfor arribi per tots els costats.
Tres setmanes
després (al cap de vint -i –un dies) la gallina sent uns sorolls dins d’un ou.
El pollet farà un forat a la closca i al cap d’algunes hores lluita per sortir.
Sortirà de l’ou humit i es col·locarà sota la mare per estar calent.
A l’escola els ous de gallina els incubem de
manera artificial. Pràcticament tots els pollets eclosionen de la closca en aproximadament
21 dies en condicions apropiades de temperatura (37 ºC) i humitat relativa (55% inicial fins al 70% en els tres últims
dies per estovar la closca).