09 de gener 2017

Sortida al museu de ciències naturals de Granollers

El passat dimecres 30 de novembre els nois i noies de 5è, vam anar d’excursió al Museu de Ciències Naturals de Granollers, per fer una activitat sobre el tema que estem estudiant, els animals invertebrats.
En primer lloc, vam veure una exposició d’animals invertebrats i la monitora ens va explicar les característiques més importants de cada grup.
Després, vam fer de científics en un laboratori. Cadascú de nosaltres tenia una lupa binocular, un instrument necessari en molts treballs de laboratori i que ens ajuda a observar parts d’animals i plantes, augmentant la seva imatge.
Concretament, vam observar les parts del cos d’un insecte; la vespa, d’un miriàpode; el milpeus, d’un aràcnid; l’aranya i d’un crustaci; el porquet de St. Antoni.
L’activitat va ser molt interessant i vam aprendre moltíssim sobre aquests animals invertebrats.
Per acabar, vam visitar el planetari, per conèixer una mica més el nostre Sistema Solar. Vam quedar meravellats observant les estrelles, la lluna, les constel·lacions i els planetes.
Aquest museu està obert al públic i sovint realitzen activitats molt interessants per anar amb la família. A la pàgina web: www.museugranollersciencies.org podreu trobar tota la informació del programa d’activitats que ofereixen i els horaris.
A nosaltres ens ha agradat molt aquesta sortida, ens ho hem passat molt bé. Us recomanem que el visiteu!